Campionat del Món de Trial UCI 2021

El primer cap de setmana de setembre Vic va ser la seu del Campionat del Món de Trial UCI 2021. Després de 32 anys de l’últim esdeveniment mundial que va acollir Catalunya, la comarca d’Osona va ser elegida per ser durant uns dies, el centre neuràlgic d’aquesta modalitat esportiva.


Aquest esdeveniment va reunir un total de 121 riders de més de 20 països diferents. La competició es dividia en un circuit de cinc zones d’un elevat nivell tècnic.


Després d’un any molt complicat, reprenem l’esport en gran, aconseguint 4 títols en les cinc categories. El vigatà Martí Riera es va proclamar campió junior 20″, després de marcar la màxima puntuació en tres de les cinc zones, posant el llistó molt alt. Eloi Palau en 3ª posició de la categoria masculí 20″ per darrere de Alejandro Montalvo (2n) i Borja Conejos que s’alçà com a campió, desmarcant-se a l’últim moment i per la mínima. La categoria elit masculí 26″ va caure clarament cap al rider britànic Jack Carthy, seguit per Julen Saenz.


Canviant a la categoria elit femenina, Vera Barón va obtenir la primera plaça donant la sorpresa, demostrant que es troba en un moment de forma molt bo. La rider Laia Esquís, es va quedar sense poder pujar al podi.


Les jornades del campionat van seguir en tot moment les normes per a la prevenció de la Covid. Diumenge, dia el dia de les finals, es va tancar amb l’assistència de més de 5.000 espectadors