Els Consells Esportius de Catalunya condemnem l’assassinat de la promesa de volei afganesa

Els consells esportius de Catalunya condemnen l’assassinat de la promesa de volei afganesa Mahjabin Hakimi decapitada pels talibans Els consells esportius de Catalunya, amb el suport d’altres entitats del país, han mostrat la seva rotunda condemna per l’assassinat a l’Afganistan de la jugadora de voleibol, Mahjabin Hakimi, perpetrat per les autoritats del règim talibà.

Malgrat l’interès dels insurgents que no es fes pública la notícia amenaçant a la seva família perquè no la difongués, no s’ha pogut evitar que arribés a l’opinió pública tan lamentable i execrable mort en ser decapitada a sang freda per ser dona i esportista. Des dels consells esportistes es vol posar de manifest la necessitat de mantenir viva la memòria de Mahjabin, perquè serà no només fer-ho pel seu propi nom sinó també per defensar el dret de totes les dones, i en concret en aquesta ocasió, de totes les dones esportistes.

A través del seu comunicat, els consells esportius de Catalunya que compten amb un model esportiu propi que té com a gran valor afegit i tret diferencial l’esport amb valors, l’educació, la cohesió social i el foment d’hàbits saludables, no s’obliden de donar suport a la família de la jugadora assassinada, que no ha pogut acomiadar-se de la jove per la prohibició expressa d’un règim antidemocràtic, masclista, totalitarista i que no respecta cap classe de dret humà. Mahjabin va jugar per al Club de Voleibol de Kabul abans del col·lapse de govern d’Ashraf Ghani, i va ser una de les jugadores estrella de club. Des del seu entorn han explicat que les jugadores de l’equip de voleibol i la resta de les dones atletes d’aquell país estan desesperades i amb por, i la gran majoria s’han vist obligades a fugir o viure amagades. Si l’equip nacional de voleibol afganès durant molt de temps ha estat un far d’esperança i empoderament per a les joves del país, amb l’assassinat de Mahkabin Hakimi tot s’ha aturat de cop, quedant ara una la lamentable sensació de ràbia i comprovant un inacceptable posicionament de governs d’arreu del món i d’organismes internacionals que amb la seva inacció es converteixen en uns espectadors passius de la dramàtica situació que viuen les dones que volen fer esport a Afganistan.

 25 d’octubre de 2021

Signen el comunicat els Consells Esportius del Tarragonès, Montsià, Barcelonès Nord, Alt Penedès, Conca de Barberà, Bages, Pla de l’Estany, Ripollès, Garrigues, Maresme, Baix Empordà, Anoia, Baix Penedès, Garraf, Pallars Jussà, Vallès Occidental – Terrassa, Bergadà, Gironès, L’Hospitalet, Alt Empordà, Alt Camp, Baix Ebre, Pallars Sobirà, Ribera d’Ebre, Solsonès, Segarra, Terra Alta, Segrià, Osona, Cerdanya, Alt Urgell, Pla d’Urgell, Baix Llobregat i Baix Camp. i el Club Voleibol Reus,